Ne extindem

Toamna anului 2021 ne gaseste pentru al doilea an scolar la locatia din Dumbravita de pe strada Etolia. Pentru cine nu cunoaste povestea, pana inainte de pandemie sediul Activity a fost in cladirea cu Miracolul Plantelor. Acolo ACTIVITY a crescut, s-a dezvoltat enorm si a lasat in urma o data cu pandemia multe povesti neterminate.

Din luna iunie 2020, de cand legea a permis desfasurarea activitatilor pentru copii, ne-am redeschis. Locatia a fost familiara pentru multi copii fiind casa mea – a fondatoarei ACTIVITY. Pandemia pe toti ne-a dus catre alegeri pe care poate altfel nu le-am fi facut. Nu as fi visat si nu mi-as fi dorit sa imbin casa cu munca.. dar efectiv nu am gasit nicio solutie in perioada lock down-ului. Cu inima mica am luat aceasta decizie si am plecat la drum. A fost greu! Va spun sincer. Chiar daca din exterior multi au vazut avantajul ca nu a existat chirie, noi inca nu simtim acest lucru. Abia acum spatiul este conturat si adaptat pentru activitate. Pana acum, luna de luna, am investit sume mari in amenajare , reorganizare sau adaptare a spatiului .. fara a pune aici compromisul vietii personale si private. Ramanem recunoscatori ca am putut reveni in forta dupa perioada pandemiei si ca am putut continua activitatea.

In anul pandemiei ACTIVITY si-a desfasurat activitatea normal, exceptand cele 14 zile de online cand am fost pozitiva. Am avut elevi inscrisi la programe, nu asa de multi ca in trecut, dar am avut, iar asta e MINUNAT.

Toamna aceasta se anunta nebunia revenirii copiilor la activitati. Echipa de profesoare de engleza a trebuit sa se extinda pentru a putea prelua grupe noi de copii. Vom fi 4 profesoare din toamna si avem capacitatea de 176 de elevi la momentul de fata.

In luna ianuarie 2021 am inceput sa dezbat cu sotul meu, care desi nu e atat de prezent online, in realitate cot la cot cu mine in ceea ce tine de dezvoltarea ACTIVITY, subiectul EXTINDEREA.

Stiam ca pandemia se va incheia, iar spatiul actual avea sa fie insuficient pentru cele doua activitati pe care am ales sa ne axam:

 ⁃ Cursurile de limba engleza 

 ⁃ Programul de Afterschool

Am cautat solutii… multe … si am hotarat ca ni se potriveste din toate punctele de vedere varianta de a achizitiona containere scolare realizate pe comanda dupa dimensiunea avut si dupa nevoi.

Am gasit o firma de langa Timisoara, am avut o prima intalnire, am discutat ulterior cu bancile si am gasit finantarea potrivita, am creionat spatiul dorit si am plasat comanda la inceputul primaverii.

Procesul de depunere a documentatiei la banca a fost putin stresant, dar ne bucuram ca am reusit sa primim finantarea.

In data de 6 August am avut bucuria de a spune NE-AM EXTINS. Comanda de containere scolare a fost livrata. 

Avem acum o sala de asteptare, doua sali de engleza si doua toalete care completeaza de minune casa in care desfasuram la parter activitatile. Cam asa arata acum:

Am avut un parcurs frumos cu ACTIVITY si ma bucur ca toamna aceasta putem continua si ne-am putut adapta cerintelor pietei metinand calitatea pe care ne-o dorim.

A fost stresant acest proiect. Va atasez cateva fotografii din timpul aplasarii containerelor. Nu mi-am imaginat ca vor ajunge din tir in curtea Activity.

Containerele au fost realizate la comanda si livrate la cheie: cu clime, incalzitoare, parchet, usi, prize, intrerupatoare. Avem doar partea de mobliare si decorare de efectuat. Firma s-a ocupat de transport, reglaje si aparatele care au fost montate la locatie. Urmeaza sa vina electricienii pentru a le lega la curent si totul va fi functional si pregatit pentru copii.

Acum deja m-am apucat de decorare, am dat o fuga la IKEA si am cumparat primele piese de mobilier. Data de 13 septembrie nu e atat de indepartata cum pare. In cateva saptamani copiii vor reveni la cursuri si doresc sa ii asteptam cu totul terminat.

Noul an scolar ne gaseste cu 6 sali de clasa pentru activitati la care adaugam terasa acoperita pentru ateliere si locul de luat masa in aer liber. Nu mai vorbim de curtea generoasa al carui proiect de infrumusetare este pe lista anului 2022, dar deja arata fabulos si serveste la relaxarea copiilor si la activitatile din aer liber, cat si ca parcare de biciclete.

Blog-ul ACTIVITY va continua cu povesti din spatele fotografiilor din mediul online.

Voi reveni cu update despre mobilare si intreg procesul de infrumusetare al containerelor, cat si al spatiului din exteriorul acestora.

Ți-a plăcut? Distribuie!

Citește și articolele: