Ești curios să vezi cum a arătat prima sală de clasă de la Activity?

Bună sunt Ioana Mafteiu Co-fondatoare Activity și eu o să te iau în următoarea perioadă într-o explorare a drumului parcurs de mine și de Alin “Co-fondator Activity” în realizarea școlii de limbi străine pe care o avem astăzi. Cred că e important să știi istoria noastră și să vezi cum am ajuns noi până aici…

În urmă cu mai bine de șapte ani am simțit să fac primii pași către a susține activități extrașcolare pentru copii. Făceam atunci cursuri de bune maniere și cursuri de pictură. Având doar 17 ani, am început cu mult curaj combinat cu temere, într-o sală pe care o închiriam cu ora la locația Balul Vienez. Locația era în zona Sinaia aproape de Colegiul Național Bănățean și era o sală pe care o altă profesoară o folosea ca și sală de balet. Eu închiriam sala și improvizam mereu mobilierul pentru activități cu ceea ce găseam la Fundația Balului Vienez și veneam de acasă cu cel puțin patru cutii imense de materiale.

Activity nu a avut un început tocmai ușor, până la prima noastră locație a fost un drum destul de lung mai ales din punct de vedere financiar. Să semnez un contract de închiriere la 18 ani nu e tocmai ușor pentru că trebuia să achit cel puțin două chirii în avans și să am certitudinea că pot acoperi chiria lunar din cursurile sustinute.

Vă arăt mai jos cum am început, cum a arătat prima sală, iar acest lucru este despre a evolua. Vreau să vă arăt că nu ne-am oprit din a deveni mai buni, din a investi, din a descoperi, de a progresa și din a crea mediu plăcut în care copiii să vină și să învețe.

Cred că este foarte important cum arată locul în care copilul învață. Acesta îl poate îndemna la plăcerea de a se afla în sala respectivă dacă mobilierul este potrivit, dacă pereții transmit mesaje care să îl facă să se bucure că e în sala de clasă. Sala de clasă din sistemul de stat ne duce cu gândul la o încăpere mobilată cu mobilier școlar. Noi alegem ca o sală de clasă de la Activity să fie mobilată și decorată astfel încât să transmită bucuria învățării, bucuria stării de a te afla într-un mediu potrivit și adecvat nevoilor copilului școlar, el simțindu-se bine să învețe fiind relaxat.

Sălile de clasă de la Activity, la începuturi au fost niște simple spații (după cum puteți observa în fotografii). De aici am început, nu ne e rușine, însă suntem mândri de tot progresul pe care îl avem până în momentul de față.

“Copiii sunt viitorul, dar viitorul depinde şi de educaţia lor.” – Ovidiu Kerekes

Ți-a plăcut? Distribuie!

Citește și articolele: