Eroii școlii de vară Activity 2021

Sunt Ioana Mafteiu, fondatoarea ACTIVITY și cu emoție astăzi scriu despre finalul cele mai frumoase ediții a școlii de vara organizate de mine și echipa mea. 

Astăzi cu mari emoții va scriu despre eroii din spatele fotografiilor de pe Facebook și din spatele zambetelelor copiilor. 

De mică când mă uitam la un profesor vedeam un erou cu pelerina invizibila care lupta în fiecare clipa pentru buna starea copiilor și transforma mediul din jur în ceva magic, de dragul copilăriei și a ceea ce făcea. 

Mi-a fost greu sa găsesc astfel de eroi care se mi se alăture aventurii ACTIVITY. Știți de ce? E frumos pe Facebook, dar în realitate e foarte greu. Nu toată lumea e dispusă sa facă un astfel de efort pentru a le ofer copiilor o experiență de vis în cadru organizat. 

Vara aceasta am avut alături de mine 3 eroine cărora le mulțumesc live, dar și prin aceasta postare. 

FLORESCU LUCIA

APOSTOL CRISTINA

TEMU CRISTINA

Alături de ele am conturat povestea școlii de vara – aventura pe biciclete și am bucurat peste 240 de elevi cu experiența ACTIVITY de vara. Cu ele m-am sfătuit, cu ele am conturat și aplicat ideile, ele au adus îmbunătățiri, iar eu am privit zi de zi din umbra ca totul sa funcționeze conform planului și sa oferim calitate, profesionalism și o vacanta de vis copiilor care au venit la noi. 

Suntem recunoscători pentru cererea mare, pentru locurile epuizate cu săptămâni înainte. E dovada clara ca ceea ce facem este foarte bine și asta ne bucura. Zi de zi, săptămână de săptămână, an de an, încercăm sa aducem Inovație în educație prin ceea ce le oferim copiilor, prin modul în care abordam situațiile apărute, prin felul în care le transmitem valorile și Importanta regulilor, prin exemplul propriu legat de relaționare și empatie, prin zâmbetele oferite zi de zi, prin cuvintele de lauda și scurtele discursuri despre cum putem fi mai buni.

Am rugat colegele sa scrie câteva gânduri despre școală de vara și le voi atașa mai jos.

Voi încheia postarea cu gândurile mele și cum de am conturat un astfel de program pentru copiii timișoreni și am ajuns în al 6-lea an

FLORESCU LUCIA

Scoala de vara la Activity a fost despre biciclete, despre prietenie, despre copilarie. Au fost 8 saptamani pline de energie, entuziasm, distractie si provocari. Pentru majoritatea dintre noi, o bicicleta este un simbol puternic al copilariei, o amintire a zilelor de vara, a vacantelor, a lipsei de grija si … o mare provocare! 

Provocarea a fost atat pentru copii cat si pentru mine. Alaturi de ei si cu incurajari din partea lor am reusit sa parcurg anumite trasee din padure pe bicicleta. Le multumesc din suflet pentru sustinere si pentru ca au avut incredere in mine.

Asteptam dimineata sa-i vad cu zambetul pe buze sau pe jumatate adormiti, revenindu-si dupa inviorarea de dimineata.

Nerabdarea lor de a pleca cu bicicleta ma cuprindea si pe mine imediat dupa inviorare si m-am bucurat alaturi de ei de mersul pe bicicleta aceasta activitate foarte placuta de petrecere a timpului liber.

In fiecare zi mergeam prin padure pe alte trasee si parcurgeam intre 9 si 12 km.

In poienitele din padure ne-am jucat multe jocuri  din programul de miscare Finlandez – MoovKids dar nu au lipsit nici jocurile copilariei si nici joaca libera. 

Ziua cu activitati si jocuri organizate la piscina Activity a fost asteptata cu nerabdare atat de catre copii cat si de mine. Jocul nostru preferat a fost Zogs.

Ne-am bucurat de #ceamaitarevara petrecuta impreuna la Activity. Abia astept Scoala de vara 2022.”

APOSTOL CRISTINA

Școala de vara pentru mine  într-un cuvânt a fost un curcubeu. 

Adica am trecut prin toate stările si fiecare zi a venit cu o noua provocare și șansa de a deveni mai buna în ceea ce fac și de a accepta ceea ce sunt și ceea ce îmi doresc sau e nevoie sa devin.

Ce am simțit în aceste săptămâni? De toate. Am avut febra musculara, a trebuit sa ma obișnuiesc cu căldura, cu damburile, hopurile, cazutul de lanțuri, opririle frecvente, trecutul peste bușteni, zgarieturi comportamentul copiilor noi, educarea lor asupra regulilor și lista continua însă nu depășește momentele de bucurie, veselie și recunostiinta maxima pentru ceea ce am primit în fiecare zi. Aventura pe biciclete pentru mine personal a fost cea mai frumoasa parte. Șansa de a merge în fiecare zi cu bicicleta prin pădure, de a avea micul dejun, de a fi acolo alături de natura a fost mai mult decât mi-am dorit, ceva de care poate aveam nevoie foarte mult. Plus apartenenta la un grup este extraordinara. Sansa de a vedea schimbarea în comportament a copiilor. Dacă unii la început paseau timizi, din a doua, a treia saptamana începeau sa se adapteze grupului și sa scoată la iveala personalitatea lor. Dacă unii copii veneau fără să fie obișnuiți cu reguli, în câteva zile se adaptau și înțelegeau importanța lor. Si era curios cum unii copii voiau sa atragă atenția fie într-un mod gălăgios, deranjant sau într-un mod politicos. Am primit și oferit îmbrățișări, m-am simțit iubita și acceptata. Compania copiilor este nemaipomenita, dacă le acorzi atenție, răbdare și înțelegi dinamica energiei lor. Când plecam cu bicicletele dimineața, toți asortați, cu vestele reflectorizante era o frumusețe sa vezi 35 de suflete într-un șir imens. Aveam “clienții” noștri care în fiecare dimineață ieșeau sa ne salute și sa ne admire.

Sunt o norocoasa pot spune pentru am avut parte de cea mai interactiva și frumoasa vara. Copiii sunt magici și dacă ești un bun observator poți invata foarte multe despre natura umana și cum se desfășoară ea.Am simțit cât de conectați suntem unii cu ceilalti si cum starea, atitudinea ta influențează lucrurile din jur. Am învățat de la copii  să-mi depășesc limitele și frica de a sari peste hopuri. Dacă la început paseam nesigura prin cărările din padure, acum la final am încredere ca pot și dacă pic ma ridic și merg mai departe. Clubul de lectura mi-a dat șansa să mă întâlnesc cu imaginația copiilor prin exercițiile pe care le făceam la final de citit. Ce m-a impresionat mult a fost răspunsul Mayei care la întrebarea dacă ai fi o scriitoare ce carte ai scrie și mi-a spus ca titlul cărții ar fi: Lumea pe dos. Si mi-am dat seama cât de mult le place unora dintre copii sa fie ascultati, să-și spună părerea și punctul de vedere. 

Joaca la piscina m-a învățat despre responsabilitate și coordonarea copiilor în apa si bineînțeles m-am bucurat ca am avut parte de balaceala. Atelierele creative au fost provocatoare pentru ca am încercat tot timpul sa găsesc tematici atractive și potrivite, cu grad de realizare potrivit astfel încât sa reușească toți copii sa le realizeze. Cele mai dorite și apreciate au fost atelierele culinare. Care bineînțeles aveau gradul cel mai mare de solicitare la partea de curățenie, însă merita pentru a simti bucuria și entuziasmul copiilor. Înghețată cu glume, după bătaia cu apa a fost din nou un moment frumos, în care ne adunam în cerc și aveam oportunitatea de a le oferi mediul organizat pentru a-și descoperi personalitatea. Dacă vrei sa te descoperi și te cunoști, cel mai bine o poți face doar într-un grup si înconjurat de oameni, pentru acolo te vezi cum reacționezi dacă alții sunt mai buni ca tine, mai putini buni, cum răspunzi în fata unor situații. Și asa se întâmplă și la copii: se dezvolta cel mai bine între alți copii. Parintii sunt doar niște ghizi meniți sa ofere sprijinul și resursele necesare pentru creșterea și dezvoltarea armonioasa. Modul și educația copilului se reflecta mai târziu în societate. Am simțit și am observat acest lucru, cât de importanta este educația și disciplina la copii. Si prin școală de vara se urmărește acest lucru atât cât timpul permite. 


În încheiere a fost o aventura pe cinste! Mulțumesc Ioanei și colegelor mele, și in special Luciei pentru ca a fost un lider, de la care am deprins multe și ne-a dus pe cele mai frumoase cărări din pădure.” 

TEMU CRISTINA

“Școala de vară” la Activity s-a dovedit a fi un real succes! Entuziasmul copiilor, activitățile zilnice, curiozitatea și bucuria au fost cele ce ne-au conturat povestea, în aceste 8 săptămâni petrecute împreună! 


Copiii au avut ocazia să participe la activități interactive, să-și îmbogățească cunoștințele de cultură generală săptămânal, să vizioneze zilnic filme destinate vârstei lor și nu în ultimul rând, să facă mișcare, să pedaleze pe biciclete și să se distreze la piscina din interiorul unității noastre!  
Cu toate că toamna se apropie cu pași repezi, iar începutul anului școlar nu v-a întârzia să-și facă simțită prezența, ne vom gândi mereu, cu drag, la clipele de preț și la momentele unice, pe care le-am petrecut împreună în această vară! 

Personal, experiența în sine m-a făcut să înțeleg mai bine nevoile copiilor, să compensez partea teoretică a predării cu cea practică și chiar dacă a fost vorba despre vacanța de vară, provocările și implicarea au fost la cote maxime! 
M-am simțit extraordinar, datorită faptului că am avut ocazia să iau parte la acest proiect, să cunosc atât de mulți copii, având vârste diferite; și cea mai mare bucurie, pot spune că a fost în momentul în care, mulți dintre elevii mei  mi-au promis că vor reveni la Activity și vara viitoare, în dorința de a ne întâlni din nou, în aceeași formulă! 


Pentru noi, profesorii lor, amintirile rămân, în schimb, cele ce ne aduc zâmbetele pe buze și ne motivează să continuăm această experiență și în viitor!

EROII IN ACTIUNE:

Gândurile unui fondator dedicat:

MAFTEIU IOANA

Școala de Vara Activity… deja al 5-lea de când proiectul meu de suflet a fost lansat, conturat și îmbunătățit.

A ajuns de la 5-7 participanți la 35 intr-o săptămână… la numărul maxim pe care îl putem gestiona și pentru care putem garanta calitatea serviciilor și experiența Activity trăită la maxim.

Școala de vară a fost conturată inițial pentru copilul din mine și pentru ceea ce aș fi dorit eu să fac vara când eram mică. Ulterior școala de vară s-a conturat în funcție de nevoile pe care le constatam în rândul elevilor mei și o dată cu toate informațiile pe care le acumulam la cursurile de formare la care participam. De când am devenit mamă, la școala de vară se reflectă și nevoia mea ca părinte ( față de instituție, față de copii, față de colaborare ).

Sunt bucuroasă că am putut contribui cu un program complex de dezvoltare pentru copii pe perioada verii.

Cred cu tărie ca vara copiii au nevoie să rămână conectați la activități, la o rutină, la un program clar stabilit, cu pauze de relaxare și distracție.

Mereu mă gândesc cât ne e de greu nouă adulților după 1-2 săptămâni de concediu să ne adaptăm programului de la serviciu și mă întreb: cum e pentru copii când se reintorc după 3 luni de vacanța la rutina școlii și a activităților? 

Putem evita acest lucru prin a-i ține conectați și pe perioada verii la programe de vară adaptate nevoilor lor.

Sunt recunoscătoare tuturor părinților, copiilor și colegelor care m-au ajutat să ating acest frumos punct cu proiectul școlii de vară. Trăiesc clipa și momentul acesta cu sentimente de bucurie și entuziasm, simt că am făcut o schimbare în bine generației de copii prin a aduce programul școlii de vară – aventura pe biciclete în viața unui număr atât de mare de copii.

Iau aceste sentimente cu mine ca inspirație pentru proiectele viitoare. 

Cautând fotografii pentru această postare am constat ca vara aceasta am avut parte de cea de a 6-a ediție a Școlii de Vară… prima a avut loc în anul 2015.. 

2016 (1) … 2017 (2) … 2018 (3) … 2019 (4) … 2020 (5) … 2021 (6) … 

Și închei spunând: wow… 6!

Sa ne amintim ….

Prima Editie SCOALA DE TOAMNA – 2016

Prima Editie SCOALA DE VARA – anul 2017

A doua editie SCOALA DE VARA – 2018

SCOALA DE IARNA – 2018

Si aventura continua si in PREZENT.

Ți-a plăcut? Distribuie!

Citește și articolele: