10 motive pentru care să alegi Activity Afterschool

1. Suntem un afterschool privat care a fost înființat de Ioana Mafteiu, când avea doar 19 ani venind cu o nouă viziune asupra programelor de după școală pentru copii. 

2. Considerăm că afterschool-ul nu este un loc în care copiii trebuie lăsați de către părinți ca aceștia să poată să lucreze, ci afterschool-ul este însuși un program complex de dezvoltare personală al copilului, al fiecărui copil. 

3. Ne lăudăm cu un program complex de activități dar transmitem mereu părinților că cel mai important moment din programul zilnic este cel în care copilul ajunge la afterschool. De ce? Pentru că atunci se întâmplă conexiunea emoțională cu copilul și cu bagajul de emoții pe care le-a strâns într-o zi de școală. Este foarte important cum este primit atât copilul, cat și emoțiile cu care vine. Vorbim de frustrare, oboseală, tristețe, uneori entuziasm, alte ori dezamăgire. De foarte multe ori copiii intră pe ușă și încep să plângă și să se descarce pentru că știu că au o profesoară în brațele căruia se simt în siguranță și pot da frâu emoțiilor pe care le-au cules în timpul zilei. 

4. Am fost primul afterschool din oraș care nu am agreat opționalele prin care copiii erau diferențiați la anumite activitati între copii care stăteau la joacă și copii care făcea activități pentru că părinților plăteau extra. Avem această abordare de mai bine de cinci ani, iar în prezent observăm că persoanele care ne apreciază activitatea ne apreciază mentalitatea și au preluat și ei abordarea in alte afterschool-uri. Ne bucuram ca am schimbat asta!

5. Avem un spațiu destinat activității de afterschool care a fost mobilat și amenajat pentru activitățile de după școală, având o sală de relaxare, bibliotecă, curte de 600 m² unde avem un loc de joacă acreditat ISCIR si TUV Austria ca loc de joacă pentru uz rezidential. Va garantam siguranta copilului chiar si prin echipamentele pe care le achizitonam si prin care prevenim posibile accidente.

6. Persoanele care se ocupă de copii sunt profesoare în acte și au studii în domeniu. Acest lucru poate să fie verificat oricând la sediul nostru. Suntem conștienți că este important să iubești copiii ,dar suntem la fel de conștient cât este de important să te pregătești pentru această carieră didactică.

7. În cadrul programului de afterschool avem integrată activitatea de suflet a copiilor pe care o menținem de cinci ani: este vorba de clubul de lectură unde săptămână de săptămână copiii stau și ascultă povești citite de către profesoarele lor, relaxându-se ei și amintindu-și de copilăria mică în care părinții le citeau povești. Și pentru că această activitate nu înseamnă doar citit de povești, în fiecare miercuri acordăm și 20 de minute înțelegerii și dezbaterii ideilor venite din povești. 

8. Avem animale la Activity, astfel îi învățăm pe copii despre blândețe, despre îngrijirea acestora, despre ciclul vieții, îi ajutăm să depășească temerea de a mângâia și de a intra în contact cu animalele. 

9. Ieșim afară zi de zi indiferent de vreme pentru că e foarte important să luăm o gură de aer printre toate activitățile minunate pe care le facem. 

10. Suntem un afterschool care are foarte bine definite rolurile personalului. Avem responsabil cu comunicarea, responsabil cu facturarea, avem director operațional, avem director educațional și mentor pentru întreaga echipă. Avem proceduri pentru angajați și o echipă care are cursuri de prim ajutor. Ne mândrim că an de an investim în cursuri de formare pentru personal având prezenți psihologi și formator din toată România care contribuie la dezvoltarea echipei. 

2 motive extra

* Suntem singurul afterschool din România care avem implementat programul MOOV KIDS (dezvoltarea motrică a copiilor de școală).

* Organizăm activități gratuite an de an pentru copiii din comunitatea noastră, încheind anul școlar cu evenimentul denumit Gala Activity care în luna iunie 2023 va fi la cea de-a treia ediție. 

ACTIVITY AFTERSCHOOL e mai mult decat un loc in care copiii isi fac temele

Ioana mafteiu

Ți-a plăcut? Distribuie!

Citește și articolele: